Løse konflikten i 6 Easy Steps – metoden BEDROL

Principperne om forhandling kan arbejde for dig i enhver situation, men ofte folk spørger mig, “Nå, dens ofte en kendsgerning, at konflikten sker uventet. Hvad hvis jeg ikke har tid til at forberede? Kan forhandlingsteknik bruges på stående fod?” Svaret er ja. Principperne om Street forhandling blev lavet og kamp-testede på gaden og det er magt ligger i dens evne til at løse en konflikt når som helst. Konflikter kan løses i seks nemme at lære trin, acronymed som BEDROL(TM). Det vil sige: Back-up plan, følelsesmæssig kontrol, desarmere deres vrede, Reframing, indstillinger og lade dem vælge deres skæbne.
Trin 1 – Back Up Plan.
At have en back-up plan, før du træder ind i en konflikt er afgørende. Politifolk er undertiden så vænne til at have folk gøre som de siger, de blive selvtilfredse og undlade at have en plan B klar i tilfælde af personen, der ikke ønsker at overholde. Et unfortuanate antal politifolk er blevet dræbt i rækken af tolden, fordi de ikke vidste, hvad de skal gøre, når emnet nægtede at efterkomme deres krav. Deres mangel på en back-up plan gjorde dem fryse op, giver den mistænkte nok tid til at overmande dem. Ved at have en plan B i din lomme før håndtering af enhver konflikt, kan du fortsat være sikker på at du stadig kan komme videre selv om din mislykkes. Husk at din plan B er din bedste løsning, at du kan komme op med på din egen uden at tale med din modpart. I gidsel forhandler, kunne det medføre ved hjælp af den taktiske team til at tage kontrol med magt. I to vrede naboer, kunne det medføre gå rettens vej. Din plan B giver dig tillid til at håndtere din modpart og evnen til at bevæge sig fremad, uanset om du nå frem til en aftale med dem eller ej.
Trin 2 – følelsesmæssig kontrol
Din vrede er det største challege mod fredelig konfliktløsning. Du skal styre din vrede ved at adskille personen fra problemet. Har skam på personen for at angribe dig fordi deres virkelige vrede ligger i problemet, ikke med dig. Se situationen rationelt uden at vrede ind i ligningen. Du skal altid huske på, at hvis du reagerer med vrede – så du har tabt kampen.
Trin 3–desarmere deres vrede
Anden hindring at overvinde er din modpart vrede og frustration. Disse følelser blændende dem fra at se ting rationelt. Deres primære fokus er at de blev forurettet, og nu vil de retribution — ofte fra dig. Tænk på deres følelser ligesom en trykkoger på en kogeplade. Der er to måder at frigive trykket: (1) du kan pop låget og den har indholdet eksplodere ud af potten, fra den pludselige ændring i pres, eller (2) du kan udøve pres-frigivelse ventil og langsomt lade det damp pres ud af komfuret, som gør det muligt Du kan åbne låget uden skade. Det samme gælder for en vred person. Du ønsker at ramme deres frigivelse pressostat ved hjælp af aktiv lyttende færdigheder. Lytte og anerkende denne bekymring. Engagere dem i empatiske svar ved at forsøge at gå rundt i deres sko. Parafrase tilbage til dem hvad de fortalte dig i dine egne ord. Du vil se en dramatisk forskel i deres niveau af fjendtlighed, som de komme til at lufte deres vrede.
Trin 4–Reframing
Nu kommer den tid, når du skal omformulere deres position i interesser. Gøre dette ved første reframing dem fra en fjende til en partner. Derefter omformulere alle deres personlige angreb på dig tilbage på problemet. Så endelig afsløre deres interesser bag deres krav med nonconfrontational spørgsmål.
Trin 5 – indstillinger
Diskuter muligheder med dem og få dem involveret i processen med at tænke på mulighederne for en løsning. Du måske nødt til at præsentere nogle forskellige muligheder, de har til rådighed. Stræbe efter en indsats for at finde gensidigt tilfredsstillende muligheder, der gavner begge parter.
Trin 6–lade dem vælge deres skæbne
Styrk din modpart med valg til at gøre deres egen skæbne. Ikke bakke dem ind i et hjørne ved at fortælle dem hvad de skal gøre. Mennesker har brug for kontrol over deres eget liv, ellers de føler sig truet. Lad dem vælge den indstilling, der begge har diskuteret. Hvis de stadig ikke opfylder på dette tidspunkt så spørg dem hvad konsekvenserne er, hvis ingen aftale kan gøres. Som en sidste udvej, skal du bruge din back-up plan som et alternativ til forhandlingerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.